10 manieren om slaaf te zijn

slaafjpgDe definitie van slavernij is lang niet zo duidelijk als vroeger. Toen we konden de fysieke ketenen en de zweepslagen zien van de arbeiders. Daarom is het meer dan ooit van belang een abstracte manier te identificeren waarin de mensheid beperkt is. Hier zijn tien tekenen die laten zien dat je misschien een moderne slaaf bent:

Je kan een slaaf zijn als je….

1. … het haat wanneer je wekker gaat:
Als je niet elke dag met een fantastisch vooruitzicht om te leven wakker wordt, leef je misschien wel onder een anders commando. In feite, als je elke dag op hetzelfde tijdstip wakker wordt, ben je waarschijnlijk iemand slaaf.

2. .. bent gedwongen om te betalen voor zorg waar je fel tegen bent:
Als je een vredelievende persoon bent, maar je wordt gedwongen om te betalen voor oorlogen, gevoerd in jouw naam, ben je misschien een slaaf. Evenzo, als je gedwongen wordt om te betalen voor welzijn van mislukte instellingen, terwijl jij moeite hebt om gezond te blijven, bent je zeker een slaaf.

3. … verwacht dat iemand anders voor je zorgt:
Als iemand anders dan jezelf voor je zorgt, dan heb je waarschijnlijk verplichtingen aan anderen op talloze manieren. Wees voorzichtig, je kunt misschien een slaaf zijn als je van de overheid eist dat die je meer geeft dan vrijheid.

4. … wetten moet volgen die uw baas kan breken:
Als de rechtsstaat alleen geldt voor jou en je nederige collega’s, terwijl de bazen wegkomen met moord, ben je duidelijk een slaaf in een onrechtvaardig systeem .

5 … denkt dat populistische regels is beter zijn dan persoonlijke vrijheid:
Als je van mening bent dat de meerderheidsregel altijd beter voor je is dan de vrije wil, dan ben je zeker een slaaf -. “Zelfs als je een minderheid bent van een, is de waarheid de waarheid.” Mahatma Gandhi.

6. … overtuigingen van anderen veroordeelt:
Als je geleerd hebt om de overtuigingen van anderen te haten die je nog nooit hebben geschaad, dan is je geest is grondig beperkt door geïmplanteerde overtuigingen van de bazen.

7 … gelooft dat mensen moeten worden gevangen gezet voor het consumeren van een product:
Als je van mening bent dat het goed is om mensen te kooien voor het thuis nuttigen van een product, dan hou je zeker van je slaafzijn.

8. … meer dan een uur per dag in het verkeer zit:
Als je meer dan 360 uur per jaar ( 10.800 uur over een 30-jarige carrière, dat is 450 dagen) moet pendelen naar een baan die je veracht, behoort je tijd en je leven aan iemand anders toe.

9. … gedwongen wordt om een uniform te dragen:
Als je gedwongen wordt in een dresscode van welke aard dan ook te lopen, met inbegrip van een pak en stropdas, je bent een pipo die voor iemand indruk moet maken om je dagelijks brood te ontvangen.

10. … meer dan 20 uur televisie per week kijkt:
Als je je geweldige geest bezighoud door 1040 uur per jaar (43 dagen) voor een lichtgevende kast in de kamer te zitten, dan is je onbeperkte creativiteit is onmogelijk geketend aan een leven van gedachteloosheid.

Bron: http://www.activistpost.com/2011/12/10-signs-you-might-be-slave.html