Dat verdraaide basisinkomen

fcknggddHet hele punt van de industriële revolutie was meer vrije tijd en een beter gebruik van de middelen, toch? Nou dat werkte kloten toch? In plaats van te genieten van overvloed en het delen van werk kregen we alleen maar meer werklozen.

Dit gaat over nog veel ergere zaken. Veel, veel erger. Een woord: robots.

Yep, robots jatte onse bane. Nou, de meeste van hen. En geloof me dat gaat gebeuren. Als je dat dus niet denkt dan heb je niet goed opgelet, dat is oké, want je hebt het druk gehad – omdat je bezig gehouden werd door de industriële revolutie.

Nu zouden we, zonder twijfel, aan meer dingen kunnen denken die we voor onszelf kunnen doen, banen creëren die we niet echt nodig hebben, en blijven concurreren om beter te zijn dan de ander.

Of we kunnen zeggen: “Tering! We zijn er! WE ZIJN SLIM ! High five iedereen! Hoe gaan we allemaal genieten van de vruchten van onze arbeid en gaan we uitwerken hoe we in vrede kunnen leven met deze overvloed? Want kijk maar, hebben we alles! De toekomst is hier! We zijn er, dit is wat we voor ogen hadden en dat is dat! ”

En iemand zegt: “ja, maar wat doen we met dat geld?”

En je zult je omdraaien en zeggen: “dat verdraaide basisinkomen, gast! We krijgen allemaal wat geld, ongeveer genoeg om te leven, en dan wordt alleen gedaan wat gedaan moet wordt! ”

Dat is natuurlijk een fucking briljant idee en wordt reeds in Noorwegen (? red.) en Alaska gedaan, om er maar twee te noemen.

Er is een EU burgerinitatief om te kijken of dit sociale experiment haalbaar is, dus teken je even bij http://sign.basicincome2013.eu ?

Dit is een inkoppertje, doe me er nog maar een!
Originele titel: A basic fucking income
Bron: http://www.goodfuckingidea.com/880